Известие

Collapse
No announcement yet.

сваляне на стъклото на страничното огледало

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• сваляне на стъклото на страничното огледало

На лявото странично огледало не ми работи подгряването Дръпнах стъклото доколкото мога и видях че са откачени кабелите Но така немога да ги закача Отвих двете види отдолу под огледалото и бая го подръпнах но не излиза Страх ме е да не го счупя Как да махна стъклото за да закача кабелите

Процедурата е леко гинекологична.Завърташ стъклото максимално навътре и надолу.Бъркаш през отворилия се процеп с пинцети или отвертка и разкачаш щипките.Това,което се чупи са щипките.

Това намерих но доста напрягах и ме достраша да не счупя стъклото Много ли са тези щипки Ако трябва да го затоплям да не се счупят
    Last edited by schoko; d.m.y г., 14:09.
    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Щипките са 4 бр. и са пласмаси със зъбчета и са две отгоре и две отдолу като тези пластмаси са закрепени на стъклото. Наскоро отварях но забравих да документирам. От регулирането го завърташ долният край да влезе максимално навътре и от стръната на шофиорското стъкло също максимално навътре тогава с малко М..........му и пинсети откачаш горните зъбчета като започваш от вън на вътре в смисъл от огледалото към шофиорското стъкло. Като откачиш горните долните се освобождават сами.

Успех.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

огледало

колега,натискаш от долния краи и с тънка отверка освобождаваш горните щипки,след това го натискаш нагоре и веднага натискаш самото стъкло надолу и то се откопчава.успех.
      Алфа Ромео 159

Comment

Да кажа ли как се маха огледалото?
        Аз пък го махам като го дърпам в горният му край,и с малка отверка го откопчавам.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Нужни са ти пинсета и малка права отверка.Щипките ги разкопчаваш две по-две ,като след разкопчаването на едната задържаш разкопчаната да не се закопчее пак.После разкопчаваш следващата и когато го направиш си почти готов.Тогава няма опасност първата да се разкопчее и спираш да я държиш и минаваш към следващата.След 3-тата го вадиш.Така поне направих аз!
          Алфа...всичко друго е компромис!
          http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
          Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
          Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

И при мен на ляво огледало е разкачена буксата, мъчих се досега по описаният начин, но уви не става.
            Колата е 156.
            Дайте снимков материал!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Мислиш ли че е разкачена буксата?
              Защото по-честия проблем е изгоряла/прекъсната/ пътека на подгрева,и то на лявото огледало.
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                И при мен на ляво огледало е разкачена буксата, мъчих се досега по описаният начин, но уви не става.
                Колата е 156.
                Дайте снимков материал!
                За 156 нз ,говорех за 166.Не вярвам да има драстична разлика ама все пак...

Comment

Ми нз, но си работеше до миналата зима, а пролетта ми боядисваха огледалото. И го свалява, и ми идва на ум, че може и да е това.
                  Как да разбера дали е букса или нещо е изгоряло, и ако е къде да търся...
                  sigpic

Comment

Ако идва ток до буксата във вратата,е възможно да е прекъсната пътечката на подгрева или да са скъсали кабела от буксата до "обувката" на подгрева.За това махни вътрешната декоративна капачка на огледалото и провери дали идва ток до огледалото.

Comment

Ми нз, но си работеше до миналата зима, а пролетта ми боядисваха огледалото. И го свалява, и ми идва на ум, че може и да е това.
                      Как да разбера дали е букса или нещо е изгоряло, и ако е къде да търся...
                      Ами махаш пластмасовата декоративна кора отвътре и гледаш дали буксата е сложена, ако е сложена понаместия и пробвай дали работи! Ето и материал нагледно как се маха огледалото - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...29&postcount=7

Ако така не се оправи ето ти схеми на подгряването!
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showp...35&postcount=6
                      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 19:36.
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Провери дали въобще стига до него ток.При мен беше така,но моето спря да се отваря и затваря.Виж кабелите които са от вратата до него.

Comment

Днес ги проверих вс кабели, и изглеждат ок, като отвътре си местя огледалцето, няма проблем, стига ток до него. Май ще търся някой по-запознат с жичките да го погледне. Ако е прекъснат някой кабел, кой ще да е, те там на буксата са доста!
                          sigpic

Comment

Днес ги проверих вс кабели, и изглеждат ок, като отвътре си местя огледалцето, няма проблем, стига ток до него. Май ще търся някой по-запознат с жичките да го погледне. Ако е прекъснат някой кабел, кой ще да е, те там на буксата са доста!
                            Това,че го местиш няма отношение към обгрева!Обгрева се включва с включване на обгряването на задния прозорец.На 166 във вратата има нещо като разпределителна кутия.Моите кабели бяха прекъснати от нея до огледалото - само този за прибирането.При 166 се вижда тази кутия то не кутия ми по-скоро ..нз как да го нарека като свалиш черното триъгълно капаче което е до кората отгоре.Нз виж дали 156 го има и почни да търсиш от там.Аз така направих и се наложи да пусна нов кабел от кутията към огледалото.Успех!

Comment

Утре ще го проверя отново. Относно стъклото, как се сваля, може ли някаква информация!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X